Középhaladó balett oktatás

 

Eleged van már a kezdő pliéből,

jól megy a frappé

és az egy lábas relevé?

Úgy tűnik, ideje elhagynod a kezdő csoportot,

hogy átmenj

a középhaladó balett szintre.

 

A középhaladó balett órákon sokkal haladóbb a technikai képzés, a tánclépések bonyolultabbak, és elkezdődnek az alapkoreográfiák összerakása.

Aki már rutinos balettosnak számít, nyugodtan vágjon bele a kurzusba, de készüljön úgy, hogy magasabbak lesznek az elvárások és persze a sikerélmények is.

A középhaladó balett szinten egy új univerzum tárul fel a tanulók előtt, hiszen itt már arról van szó, hogy miképp lehet légiesen, könnyedén táncolni.

 

Az órák felépítése

természetesen hasonló

a többi klasszikus balett órához.

Az óra első részét természetesen a rúdgyakorlatok teszik ki, akárcsak az alacsonyabb szinten lévőknél, a második részt pedig a középgyakorlatok alkotják, forgásokkal és ugrásokkal nehezítve.

Ezután következnek az összetett lépések, mint a glissard-assamblé vagy kis allegro, végül jöhet egy kis koreográfia, amikor egyberakják a megtanultakat.

A balett anyagot ezen a szinten gyorsabban adják le kevesebb magyarázattal, hiszen már nem kell szájbarágósan elmagyarázni, hogy mi az az ötödik pozíció.

Persze a mesterek mindent elmondanak, csak a meglévő alapokra helyeződik az új anyag.

A középhaladó balett órái körülbelül 80 perces balett tréningből és félórás balett repertoire-ból vagy koreográfiából állnak.

Ezen a szinten hatalmas sikerélményeket lehet elérni, hiszen, ha már megcsináltál egy kis ugrást, forgást és két lépést, meg is van az első mini koreográfiád.

Az órák koncentráltabban zajlanak, mert eddigre már kialakul egy bizonyos szintű testtudat, lépés közben tudsz figyelni a vállaidra, a központodra és talán még arra is, hogy a spiccelő lábad térde nyújtva legyen.

Ezek különösen fontosak a középgyakorlatoknál, ahol a központ sokkal keményebben dolgozik, mint a rúdnál.

Az adagio szép megtartásával pedig elképesztő egyensúly érzéket és állóképességet lehet fejleszteni.

A középhaladó balett órák mindenképp jó választás télen-nyáron. Ha szeretnéd, hogy az izmaid a legjobb körülmények között dolgozzanak, vágj bele még a nyáron!

.

<<< vissza felnőtt balett oktatás oldalra

.